Jak się pozbyć dzieciaków spod okien?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Możesz się też rozłożyć z leżakiem w bramce, lub też włączyć się do gry kopiąc po autach lub zaprosić znajomych na grilla pod okna rodziców itd... itp... ale każdy kij ma dwa końce
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Jark7
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2008
      • 777

Zamieszczone przez Jac_ek
      Możesz się też rozłożyć z leżakiem w bramce, lub też włączyć się do gry kopiąc po autach lub zaprosić znajomych na grilla pod okna rodziców itd... itp... ale każdy kij ma dwa końce
      lub zainwestować w kilo pieprzu, które się przez przypadek rozsypie pod oknem
      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
      Jark7
      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• pkacz
        Ambiente
        • 2008
        • 214
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Agamek12
        Qrwa, potwierdza się niestety prawda mówiaca o tym, iż spokój można mieć tylko we własnym domu jednorodzinnym...
        Spokój człecze, to będziesz miał jak sobie kwaterę u proboszcza wykupisz i się ziemią przysypiesz Mieszkam teraz w wolnostojącym, każdy sąsiad to w moim oczach posiadacz ujadających kundli, ta rano odpala auto 20 minut, tamten tnie sobie drewno do kominka - krajzegą, CODZIENNIE... Lepiej mi było na szóstym piętrze w bloku gdzie zgodnie z zasadą, że uśmiechem i kijem zdziała się więcej niż samym uśmiechem mogłem wprowadzić ogólnie akceptowane zasady współżycia sąsiedzkiego. Tu każdy jest pan na włościach i butny jak wojewoda... Dobrze, że nie będę tu mieszkał przez całe życie

Choć dom inny ma plus - wreszcie sobie ładne 10tki w słupki wsadziłem. Dopóki parkowałem między blokami jakoś się wstrzymywałem...

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12, tylko zebyś teraz prezentu na wycieraczce nie zastał......
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

A ja bym się czepił tego:
            a ściana budynku za miejsce odbijania piłki.
            Uderzanie piłką o ścianę budynku może doprowadzać do jego uszkodzenia. I w takim wypadku Policja powinna zareagować (kara dla rodziców ale w większości przypadków to też skutkuje).
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9942
              • Ford

Zamieszczone przez Thundi
              A ja bym się czepił tego:
              a ściana budynku za miejsce odbijania piłki.
              Uderzanie piłką o ścianę budynku może doprowadzać do jego uszkodzenia. I w takim wypadku Policja powinna zareagować (kara dla rodziców ale w większości przypadków to też skutkuje).
              Jeden sąsiad już próbował, ale zamim przyjechała policja, to szkodniki zdąrzyły się zmyć... A przeprowadzona wtedy przez tego sąsiada rozmowa z rodzicem skończyła się tak samo jak moja z tą tylko różnicą, że (tym razem mama dziecka) stwierdziła, że skoro płaci czynsz, to jej dziecko może odbijać piłkę o ścianę...
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Hehe:P Może nie do uszkodzenia ściany a elewacji. Chociaz od dobrych paru lat podczas ocieplania ścian na powierchni do wysokości 250cm od ziemi stosuje sie podwójna warstwe siatki zbrojeniowej a czasem dodatkowo nawet twardszy styropian by zabezpieczyc elewacje przed dziecmi które a to lubia własnie pokopać w ściane a to pogrzebać e niej paluchem. Podobnie ma się ze strefą przy attykach tyle że tutaj juz zabezpiecza sie przed ptakami

Najlepszym patentem było Sobie ten kawałek pod oknem ogrodzić i posadzić drzewka:P Niewiem jak u Ciebie ale umnie spółdzielnia problemów nie robi. A dewastacja zieleni juz po jakieś paragrafy podchodzi chyba:P

A z tym zaglądaniem przez parapet to juz chyba do naruszenia miru domowego jak koledzu napisali podciągnać można.
                Ewentualnie jak mój sąsiad można parapet zabezpieczyć przed ptakami:P Warstawa lakieru bezbarwnego i na to duża ilość metalowych opiłków itp.
                Adam

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

No nie wiem, może to z powodu chodzenia do szkoły/przedszkola, a może jednak moja rozmowa coś dała, ale... od wczoraj nikt nie drze się pod moimi oknami... Ale prawdziwy test dopiero w weekend...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• mani0
                    Rider
                    • 2008
                    • 643

cisza jest, znaczy coś knują...
                    dzieciaki są teraz nieobliczalne - żadnych barier, niestety.
                    mogą zatruć Ci życie, bo ich system wartości pochodzi z tv, youtuba, bloga, cs-a, tibii, itd.
                    są oczywiście wyjątki, ale chyba nie pod Twoimi oknami...

Komentarz

• westwi78
                      RS
                      • 2008
                      • 2940

Zamieszczone przez mani0
                      cs-a,
                      a przeprasza, z grania w CS wcale nie muszą płynąć wyłącznie negatywne konsekwencje dla systemu wartości. Zresztą z żadnej każdej innej gry też.

Komentarz

• Skodio_
                        Rider
                        • 2008
                        • 324

po pierwsze po tym
                        moją małżonkę (która włączyła się do rozmowy wraz z dzieckiem trzymanym na ramieniu) zwyzywano od najgorszych...
                        bym goscia pier.... w zeby po tym jakby wstal kazał przprosic a dopiero pozniej kontynulowal rozmowe....

wtedy ty miales pratekst on by zauwazyl ze nie zartujesz i moze by problem znikl... bo z tego co czytam to rodzice tych dzieci to jakos społecznie nie przystosowani sa.......

Komentarz

• CIS73
                          Rider
                          • 2008
                          • 522

tak coś w stylu CS-a

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 21:25 ]
                          oczywiście żart !!!
                          ale jak psy mi wyły pod oknem to kilka serii z paintballa pomogło
                          Załączone pliki
                          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
                          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9942
                            • Ford

Zamieszczone przez Skodio_
                            po pierwsze po tym
                            moją małżonkę (która włączyła się do rozmowy wraz z dzieckiem trzymanym na ramieniu) zwyzywano od najgorszych...
                            bym goscia pier.... w zeby po tym jakby wstal kazał przprosic a dopiero pozniej kontynulowal rozmowe....
                            I miałbym problem z naruszeniem nietykalności cielesnej...

PS: dziś małżonka usłyszała od pewnej sąsiadki (psiapsiułki tych, z którymi próbowałem rozmawiać), że tak naprawdę to sami robimy problem, bo przecież jak dzieci się głośno bawią, to możemy naszą córę przenieść do innego pokoju... :shock:
                            Adam... Używam:

Komentarz

• Jark7
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 777

Zamieszczone przez westwi78
                              Zamieszczone przez mani0
                              cs-a,
                              a przeprasza, z grania w CS wcale nie muszą płynąć wyłącznie negatywne konsekwencje dla systemu wartości. Zresztą z żadnej każdej innej gry też.
                              Tak, to bardzo pokojowa gra, uczy zwłaszcza szacunku dla życia ludzkiego ... :zastrzelic

a tak wracając do tematu to przykrym jest, że coraz trudniej w dzisiejszych czasach sąsiadom normalnie po ludzku się porozumieć. Zamiast tego wszyscy szukamy paragrafów, sposobów, wybiegów jak osiągnąć swoj cel (sam też się biję w piersi).
                              Agamek - nie wiem jakie pokłady cierpliwości w Tobie drzemią, ale może czasem warto spróbować porozmawiać drugi, i trzeci raz.
                              Wiem, że to może bardzo niepopularny pogląd, ale alternatywą jest chyba "wojna"
                              Pozdrowienia
                              Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                              Jark7
                              było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• Transporter
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 142

Zamieszczone przez mozgi
                                ja bym teraz poczekał,niech kilka dni sprawa przycichnie i:
                                ...
                                2.kolejny sposób to robota dosłownie brudna - załatw dużo psich odchodów i niech sie poślizgają :wink:
                                Dodał bym do tego jeszcze "superglue" + pinezki = 10 min obklejania rantu parapetu
                                (że niby na gołębie :P - żaden już nie zajrzy do okien)
                                www.calorocznykierowca.blog.pl

Komentarz

• mozgi
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1128
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

Agamek12 podziwiam Cię za cierpliwość i spokój, z drugiej strony widzę, że brakuje Ci stanowczego,konkretnego działania.

rada: - teraz dopóki sprawa nie przycichnie, to nic nie rób, bo wszystko co wymyślisz to mieszkańcy będą wiedzieć, że to Ty zrobiłeś i możesz mieć kłopoty np. z autem ,

...... Efekt jest taki, że kup nie widać (zbiera je administracja) .......
                                  Tylko pozazdrościć takiej administracji,

PS.Wysmaruj trawę smarem np. od łożysk , zobaczymy co zrobią :diabelski_usmiech
                                  ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                                  Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Transporter
                                    pinezki = 10 min obklejania rantu parapetu
                                    , można też je po trawniku rozrzucić.
                                    Mnie przyszedł inny pomysł. Nie wiem jak w Polsce (niestety nie mieszkam), ale w UK jak się zadzwoni na policję z informacją, że ktoś np. pali marihuanę (może nawet sprzedaje?), to się pojawiają bardzo szybko.
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• kmink
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1360
                                      • Superb III (3V3)

Właśnie pisząc ten post zaciskam zęby jak słyszę krzyki małych trolli biegających po podwórku i trafia mnie jak grają w piłkę obok mojego auta...

problem jest taki że jesteśmy w Norwegii, na ulicy wszyscy sie uśmiechają i są mili...ciężko więc wybiec na podwórko i zj..ć te wredne skrzaty bo wszyscy zaraz będą mówili że się "czepiam"

dodam tylko że nie jest to blok tylko teren prywatny przy domku...niby poszanowanie dla cudzej własnosci i nikt nic nie ukradnie a z drugiej strony takie coś...
                                      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• GreenArrow
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1052

zaciekawił mnie temat, ja Ci powiem tak :

jeżeli mieszkasz na parterze to idź do administracji i zapytaj sie o zgodę na wykonanie ogródka, zrobisz sobie skalniak, ławkę i będziesz mógl przesiadywac weekendy z córka i żona ;p

a jezeli Cie ta opcja nie interesuje to Ty sie dowiedz kiedy 'Twoj ukochany sąsiad' spi czy tez odsypia i Ty mu zrób na złość no chyba ze nie chcesz miec wojny.

można i tez za każdym razem gdy zobaczysz dzieciaki dzwonić po straż itp.

z dzieciakami nie ma co gadac, rodziców sie nie słuchaja to tym bardziej Ciebie nie posłuchaja.

Albo do lasu po male drzewka ! sztuk 20 posadzić pod okno ; )

Komentarz

• oolsztyniak
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6647
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Obrzucać ich kamieniami, jajkami, pomidorami albo przypadkiem przebic lub zabrać piłke.
                                          A rodziców do piwnicy i kijem po plecach.

Ewentaulnie jak kuba bogu tak bog kubie - jak dziecko nie będzie spało muza na full i czekać na ich reakcje.
                                          Albo straz miejska i zgłosić że gnoje niszczą zieleń.
                                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• waldik68
                                            Classic
                                            • 2007
                                            • 31

generator

Ja tez mam dla Ciebie radę -otoz napiszę na przykładze tego o czym czytałem - pewien sprzedawca ,nie w polsce ,miał sklep przed ktorym przesiadywali młodzi ludzie przez co starsze osoby bały sie wchodzić do sklepu bo rozne scenki tam się odgrywały i rozne wulgaryzmy leciały ,klienci się skarzyli ale upomnienia nie wiele pomagały.Własciciel w desperacji szukał roznych rozwiazan ale wszystkie były bezskuteczne. Zasiegnął tez porady pewnego elektronika a ten zrobił urządzenie -generator wydający dźwięk o częstotliwosci około 18 do 19 Khz .Wiadomo jest ze młodzi ludzie słysza takie dzwięki a im człowiek starszy tym bardziej tępy słuch i gdy własciciel zamontował ten generator to z początku były pytania -co to takiego i dlaczego tak piszczy .W kazdym razie młodzi ludzie przestali tam przesiadywać. Swoją drogą pamiętam jak w latach 80-tych jako uczen robiłem takie urządzenie jak odstraszacz komarow ktory generował częstotliwosc wyszą niz 20kHz ,moim zdaniem cos to jednak dawało.Warto więc sprobować takiej metody.

Komentarz

• piernik
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 975
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

waldik68, tylko że kolega Agamek12, sam ma dzieci którym pewnie nie spodobałoby się takie piszczenie :wink:

Komentarz

• waldik68
                                                Classic
                                                • 2007
                                                • 31

generator

urzadzenie montuje się na zewnatrz ,w dogodnym miejscu by spełniało swoje zadanie ,poza tym mozna ukierunkować sygnał .

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Agamek12, sprawa wyglada tak.

Rekawiczki, woreczek i spacer. Rekawiczkami zbierasz kup do woreczka podczas spaceru. To Twoje slowa klucze.

Majac pelniutki woreczek naginasz wieczorkiem z tymi kupami sru na trawnik. I sru. Rozkladasz kupy w niewielkich odleglosciach od siebie.

Moze i gowniana robota, moze i mozna zaslabnac od smrodu, ale nie
                                                  a) lamiesz prawa
                                                  b) narazasz sie na infantylne obelgi od prostakow
                                                  c) masz wreszcie swiety spokoj, bo zaden bachor nie bedzie gral w pilke na kupowisku.

Prawo niestety Ci nie pomoze. Bo mamy takie prawo, jakich mamy {p}osłów. Spoldzielnia Ci nie pomoze rowniez - no chyba ze jest jakas pro lokatorska i zalatwisz sobie zakaz wstepu na zielen itd + ogrodzenie itd. W co szczerze watpie.

Kupy dadza Ci 100% pewnosc, ze odstraszysz bande nieletnich i to dosc skutecznie - bo zaden dzieciak nie lubi grac pilka w gownianym towarzystwie

Wlasnie skonczylem czytac watek, widze kolega mozgi juz dal dobra rade
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bardzozlymisio
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 208

Ja bym zrobił tak:
                                                    1. poszedl do spółdzielni z podaniem o pozwolenie na zrobienie rabatki cud miód dla upiekszenia krajobrazu
                                                    2. zawołał szwagra, brata, sąsiada lub innego zawodnika, który jest po ręką
                                                    3. kupił browara i wystarał sie o 2 łopaty
                                                    4. wysłał żonę po jakieś tanie kwiatki - są takie żólto brązowe, u mnie się nazywają śmierdiuchy
                                                    5. Waląc browara ze szwagrem zrobił rabatkę (może pod nadzorem żony)
                                                    6. W razie potrzeby dzwonił po policję, że huligani niszczą mienie spółdzielni.

Tak czy owak koledzy - wolałby wydac kase na kwiatki i browara oraz pomachać łopatą niż zbierać psie klocki - skąd wy bierzecie takie pomysły? Może samemu powinien sobie ............ pod oknem?

Komentarz

Pracuję...